Αναζητούνται ευθύνες για τον ξυλοδαρμό δικυκλιστή από αστυνομικούς

“Οι αστυνομικοί σταμάτησαν, τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του κι άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν”, κατήγγειλε ο Γ. Καλαϊτζίδης που ανήρτησε το σχετικό βίντεο.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανέλαβε τη διερεύνηση του βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και απεικονίζει τον ξυλοδαρμό μοτοσυκλετιστή από αστυνομικούς.

Ο δικυκλιστής φέρεται να διαμαρτυρήθηκε για πολυτελές αυτοκίνητο που έκλεισε το δρόμο, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να περάσει.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να λογομαχεί με τον νεαρό και στη συνέχεια να τον πετά στο έδαφος και να τον βρίζει.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης που ανήρτησε το βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.
Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.
Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν.
Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.
Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν.
Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα. Εντελώς όμως.
Κοινοποιήστε».

πηγή: https://thepressproject.gr/anazitounte-efthynes-gia-ton-xylodarmo-dikyklisti-apo-astynomikous/