Δράση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες Λαυρίου

Την Παρασκευή 17 Απρίλη η Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Κούρδους Πολιτικούς Πρόσφυγες Λαυρίου παρέδωσε στο καμπ του Λαυρίου καθαριστικά φάρμακα και τρόφιμα. Η Πρωτοβουλία καλεί όσους και όσες θέλουν να στηρίξουν τη δράση της σε οικονομική ενίσχυση.

17 Απριλίου

Πηγή Πρωτοβουλία

Νέα επίσκεψη αλληλεγγύης στο “σφραγισμένο” Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο

Παρασκευή 17 Απρίλη: Γεμάτο μέχρι επάνω το αμάξι κυρίως με τα τόσο παραίτητα αυτή την περίοδο καθαριστικά. Συγκεκριμένα: 17 τετράλιτρα γενικής χρήσης, 65 πλάκες σαπουνιών, 98 δίλιτρα χλωρίνη. Αρκετά από τα καθαριστικά αγοράστηκαν από τη ΒΙΟ.ΜΕ.

Μεταφέραμε επίσης πέντε τενεκέδες με ελιές (συνολικά 86 κιλά). Μια σακούλα με φάρμακα που συγκέντρωσε η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης. Και σακιά με ψωμί που πρόσφερε ένας φούρνος από την Καλλιθέα.

Η βοήθεια παραδόθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας στο κέντρο της πόλης και στον καταυλισμό με τα κοντέινερς στη θέση Νεράκι. Ξεφορτώσαμε έξω από την είσοδο, χωρίς χειραψίες και εναγκαλιασμούς με τους Κούρδους φίλους μας. Η περιφρούρηση μετέφερε μέσα τα πακέτα, όταν φεύγαμε.

Λόγω κορονοϊού είναι “σφραγισμένα” από τους ίδιους τους Κούρδους και τις Επιτροπές τους τόσο το Κέντρο Φιλοξενίας όσο και ο καταυλισμός στο Νεράκι.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους εκατοντάδες διαμένοντες (πάρα πολλά παιδιά ανάμεσά τους). Πολλές φορές την ημέρα οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δωμάτια ψεκάζονται με χλωρίνη και καθαρίζονται σχολαστικά. Δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην ατομική υγιεινή. Οι Κούρδοι πρόσφυγες παλεύουν με όσα μέσα διαθέτουν. Αν η χλωρίνη τελειώσει, οι σκάλες και τα πατώματα τρίβονται με απλό σαπούνι. Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά οι Κούρδοι ξέρουν από δύσκολες μάχες.

Επισκέψεις φίλων και αλληλέγγυων δεν επιτρέπονται και οι μετακινήσεις στην πόλη του Λαυρίου για τους Κούρδους πρόσφυγες έχουν ελαχιστοποιηθεί. Μια επιτροπή 3-4 ατόμων μαζεύει καθημερινά τις όποιες παραγγελίες υπάρχουν και βγαίνει από το στρατόπεδο για να κάνει τα ψώνια ολονών.

Αυτή την περίοδο τα καθαριστικά, τα γάντια, οι μάσκες είναι πολύ πολύ απαραίτητα…και όποιος/α μπορεί να συνεισφέρει στην εξασφάλισή τους, ας το πράξει. Πολύ απαραίτητα είναι και τα φάρμακα (αντιπυρετικά κλπ), για να υπάρχει απόθεμα στο φαρμακείο του Κέντρου…και μεγάλη ετοιμότητα.

Ευχαριστούμε τη Μαρία (παραγωγός από την Σπάρτη) για τις ελιές. Αγοράστηκαν με χρήματα που συγκέντρωσε η Κινηματογραφική Λέσχη στο Καρλόβασι της Σάμου, όταν προβλήθηκε η ταινία για τις γυναίκες στη Ροζάβα. Ευχαριστούμε την Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας που έδωσε 300 ευρώ από το ταμείο της και την εκπαιδευτικό Τ. Φ. για τα χρήματα που πρόσφερε. Με αυτές τις προσφορές αγοράστηκαν τα καθαριστικά. Ευχαριστούμε όλους όσοι με κάθε τρόπο στηρίζουν τη διαρκή καμπάνια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Βοηθήστε τη δράση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Οι Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο δεν πρέπει να μείνουν μόνοι.
τραπεζικός λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας, για κατάθεση χρημάτων: 720 / 648866 – 81
IBAN: GR1001107200000072064886681