Θέλετε να κάνετε συνέλευση και δεν ξέρετε που;!

Παρέχουμε και υποστηρίζουμε εργαλεία επικοινωνίας σε αυτοοργανωμένες προσπάθειες και συλλογικότητες. Όλα τα εργαλεία είναι ελεύθερου λογισμικού/λογισμικού ανοιχτού κώδικα και παρέχονται δωρεάν στις ομάδες. Τα εργαλεία φιλοξενούνται στον server του menoumemazi.org.

Τα διαθέσιμα εργαλεία μέχρι τώρα είναι τα εξής:

Mumble

Ένας αξιόπιστος τρόπος να κάνουν συνέλευση πολλά άτομα μαζί

To Mumble είναι μια εφαρμογή για σύγχρονη επικοινωνία μέσω ήχου.  Είναι πολύ ελαφρύ, με χαμηλή καθυστέρηση ήχου (latency) και οι επικοινωνίες είναι κρυπτογραφημένες. Δουλεύει μέσω ενός client, ενός προγράμματος δηλαδή που εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου. Οι χρήστες δημιουργούν δωμάτια (κανάλια) μέσα στα οποία μπορούν να μιλούν και να στέλνουν σύντομα μηνύματα κειμένου τα οποία δεν αποθηκεύονται πουθενά (OTR). Η συλλογικότητά σας θα έχει το δικό της ιδιωτικό δωμάτιο όπου θα μπορούν οι χρήστες να μπουν αφού τους επιλέξει ο διαχειριστής που θα ορίσετε. Μπορούν να συμμετέχουν δεκάδες άτομα στη συνέλευση χωρίς πρόβλημα, αρκεί να φορούν όλοι ακουστικά και να τηρηθούν με ευλάβεια οι οδηγίες για τη ρύθμιση του client. Μπορούν να μιλήσουν μόνο αν πατήσουν ένα κουμπί, πράγμα που οδηγεί σε πολύ καθαρές συνομιλίες με δεκάδες άτομα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Mumble εδώ.

index

Mattermost

Ένα chat όπου μπορούν τα μέλη μιας συλλογικότητας να επικοινωνούν γραπτώς χωρίς να χρειάζεται να μπλέξουν με το Facebook

Το Mattermost είναι ένας multi-thread χώρος που λειτουργεί σαν alternative του Slack. Επί της ουσίας, η κάθε ομάδα έχει ένα χώρο στον οποίο μπορεί να φτιάξει διαφορετικά chats ανάλογα με το θέμα και να επικοινωνήσει εκεί. Υποστηρίζει επίσης και απευθείας μηνύματα μεταξύ των μελών της ομάδας. Τα μέλη της ομάδας καλούνται να συμμετέχουν μέσω των emails τους. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Mattermost εδώ.

Ωραία και τώρα τι;

Στείλε μας ένα email, χρησιμοποιώντας τη διπλανή φόρμα, που θα μας γράφεις την ομάδα σου, τι εργαλείο ή εργαλεία θες να χρησιμοποιήσεις και για ποιο σκοπό. Έχε υπόψη πως θα χρειαστούμε μερικές μέρες να σου απαντήσουμε! Εν τω μεταξύ, για κάτι πιο άμεσο, μπορείς να δεις μια πολύ χρήσιμη λίστα με εργαλεία εδώ.

Αίτηση Παροχής Εργαλείων


    MumbleMattermost