Ρέθυμνο: Πρόστιμο σε άστεγο επειδή κυκλοφορούσε… έξω

Στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται πως έπεσε ένας άστεγος, στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο επειδή «παραμένει σε χώρους εξωτερικούς».

Είναι πραγματικά θλιβερό η αστυνομική αυθαιρεσία να φτάνει στο σημείο να τιμωρεί αστέγους που δεν έχουν που να μείνουν! Πρέπει να απαιτήσουμε άμεσα λύση για να φερθεί “Σπίτι για όσους δεν έχουν σπίτι” είτε βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων είτε σε στατόπεδα προφύγων. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες άδεια δωμάτια υπάρχουν στα ξενοδοχεία όλης της χώρας. Υπάρχει τρόπος οι άνθρωποι αυτοί να στεγαστούν με ασφάλεια, άμεσα. Δείτε περισσότερα εδώ και υπογράψτε το ψήφισμα.

Ακολουθεί η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στην Εφ.Συν.

Ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για παραλογισμό στην επιβολή προστίμων σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη δημοσιότητα από την Κρήτη. Αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται πως έπεσε ένας άστεγος, στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο επειδή «παραμένει σε χώρους εξωτερικούς».

Η καταγγελία έγινε στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλληλεγγύης Ηρακλείου από κάτοικο του Ρεθύμνου ενώ ήδη αναζητούνται εθελοντές δικηγόροι να αναλάβουν τη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Στην καταγγελία μάλιστα δημοσιεύεται και το έγγραφο της κλήσης που δόθηκε στον άστεγο από τον αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η καταγγελία επιβεβαιώνεται και από κατοίκους της Πλατείας Μικρασιατών, στο κέντρο του Ρεθύμνου όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. 

Μόλις σήμερα (2/4) η «Εφ.Συν.» αναδείκνυε σε ρεπορτάζ της το γεγονός ότι οι ευάλωτες ομάδες φαίνεται να πέφτουν εύκολα θύματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας το οποίο πλέον λαμβάνει εισπρακτικό χαρακτήρα. 

Ειδικά στην Κρήτη έχουν ήδη καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις αυθαιρεσίας εις βάρος πολιτών λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου των αστυνομικών οργάνων.

Εδω η κλήση που κόπηκε στον άστεγο στο Ρέθυμνο