ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ SINGULAR LOGIC

Η εταιρεία πληροφορικής Singular προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε εκ περιτροπής εργασία και την αναβολή του δώρου του Πάσχα.

πηγή: Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εταιρεία πληροφορικής Singular, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο και των υπόλοιπων επιχειρήσεων στον κλάδο, όπως της ΒΕΑΤ, της Viva, της Openbet κτλ, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε εκ περιτροπής εργασία και την αναβολή του δώρου του Πάσχα. Βέβαια δεν παρέλειψε να μας «συγχαρεί» για την εργατικότητα και το επαγγελματισμό που έχουμε επιδείξει οι εργαζόμενοι.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται έπειτα από μια περίοδο, όπου η εταιρεία έκανε γνωστό σε εργαζόμενους και πελάτες τις επιτυχίες στις αποπληρωμές δανείων και παλαιότερων «αμαρτιών», δημιουργώντας κλίμα εφορίας, κάνοντας επίκληση στο γνωστό «σαν οικογένεια συνεχίζουμε». Βέβαια η εν λόγω εταιρεία παρέλειψε να πει ότι όλα αυτά τα κατάφερε αφού είχε προβεί τα προηγούμενα χρόνια σε απολύσεις συναδέλφων, σε μειώσεις μισθών και βέβαια αρνούταν κάθε συνομιλία με το συνδικάτο μας, όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

ΝΑ ΜΗ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η διοίκηση παρουσιάζει αυτή την εξέλιξη σαν αναγκαίο κακό στους εργαζόμενους, για τη διασφάλιση των εργασιακών μας θέσεων. Καλεί τους εργαζόμενους, για μια ακόμη φορά, να πληρώσουν την κρίση που επισπεύδει η πανδημία. Ταυτόχρονα για να μετριάσει τις αντιδράσεις, είχε την ευγενή καλοσύνη (ή περίσσιο θράσος) να μας ρωτήσει ποιες μέρες επιθυμούμε να μην πληρωθούμε, καθώς και να μας ευχηθεί καλό Πάσχα και υγεία. Φυσικά, δεν ξέχασαν να μας ενημερώσουν πως τα deadlines ισχύουν κανονικά…

Η επιλογή αυτή της εταιρείας, που είναι και επιλογή πολλών άλλων εταιρειών στο χώρο της πληροφορικής τις τελευταίες εβδομάδες (SG Digital, Blueground, Welcome Pickups, Viva, Teleperformance, TTEC, Beat), αποδίδεται στο «νέο γενικό οικονομικό περιβάλλον», το οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνει τα «δώρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα μέτρα αλλά και τα προηγούμενα που ψηφίστηκαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης αξιοποιούν όλοι οι εργοδότες ώστε να διασφαλίσουν και αυτή τη φορά την κερδοφορία τους.

Αποδεικνύεται επίσης ότι «η προσπάθεια και ο επαγγελματισμός» και η γενικότερη «αναγνώριση» από τη μεριά των εργοδοτών σημαίνουν ότι θα μας φορτώσουν για ακόμα μια φορά τα βάρη στις πλάτες μας, θα πετσοκόψουν δικαιώματα  για να μπει με ικανοποιητικούς όρους κερδοφορίας ξανά στη κούρσα η εταιρεία.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ – ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Γυρίζουμε  την πλάτη σε όλη αυτή την προπαγάνδα και καταγγείλουμε αυτήν την απαράδεκτη θέση της διοίκησηςΔεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε από μελλοντικές κινήσεις της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στην Singular αλλά και συνολικότερα έχουμε πείρα. Δεν δεχόμαστε καμία μετακύλιση οποιουδήποτε κόστους πάνω μας, δεν δεχόμαστε άλλη μία φορά να μοιραστούμε την χασούρα τους.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ