Οι πλατείες είναι για τους κατοίκους όχι για τα ΜΑΤ

Μια αναλυτική περιγραφή από το Φυσάει Κόντρα στην Αγ.Παρασκευή όσων έγιναν όλες αυτές τις μέρες στην Αγ.Παρασκευή.

Τι πραγματικά συνέβη στην Αγ.Παρασκευή αυτές τις ημέρες

Την Τετάρτη 6/5 οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής πέτυχαν μια μικρή αλλά σημαντική νίκη σπάζοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και του δημάρχου. Από νωρίς το απόγευμα, με απόφαση του Χαρδαλιά, είχαν έρθει τα ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση και κρατώντας δακρυγόνα με σκοπό να επιτεθούν και να διαλύσουν όσους βρίσκονταν στην πλατεία. Μπορείτε να δείτε και το σχετικό video εδώ.

Οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί ζήτησαν την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ. Και πράγματι η αστυνομία βλέποντας την αποφασιστική στάση των κατοίκων, αλλά και ύστερα από προτροπές δύο Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου που ήταν εκεί, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχέδιο επίθεσης και να αποχωρήσει. Έτσι οι κάτοικοι είχαν την δυνατότητα να κάνουν χρήση της πλατείας κανονικά. Περίπου 100-150 άτομα, κατά πλειοψηφία νεαρής ηλικίας, παρέμειναν στο χώρο σε σκόρπιες παρέες σε όλη τη πλατεία μέχρι τις 12 που οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει. Αντίθετα με όσα ακούγονται, ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μικρότερος της προσέλευσης στην πλατεία τις ημέρες του καλοκαιριού. 

Οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί εκείνη την μέρα ήταν μαθητές, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, άνθρωποι που έκαναν βόλτες τον σκύλο τους, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγ.Παρασκευής, περαστικοί, μέλη του Φυσάει Κόντρα, η δημοτική μας σύμβουλος Μελίνα Αλεφαντή, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Νίκη για την Αγ.Παρασκευή” Σωτήρης Παπαμιχαήλ και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου “Χαλάνδρι Ενάντια” Σωτήρης Λαπιέρης. 

Νωρίτερα, η δημοτική σύμβουλός μας Μελίνα Αλεφαντή είχε επιλέξει να συμμετέχει στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που είχε καλέσει ο δήμαρχος στις 18:00 με τηλεδιάσκεψη, κάνοντας την σύνδεση από την πλατεία Αγ.Ιωάννου. Στις ερωτήσεις της, κατήγγειλε την παρουσία των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων της ΟΠΚΕ γύρω από την πλατεία όπου έπαιζαν οι γονείς με τα παιδιά τους, ρώτησε τον Δήμαρχο αν είχε προβεί σε άλλες ενέργειες πριν στείλει τα ΜΑΤ (όπως το να καλέσει ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ) και απόρησε γιατί το συγκεκριμένο μονοθεματικό ΔΣ είναι μία απλή συζήτηση και δεν καταλήγει σε απόφαση. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά video εδώ και εδώ.

Είχε προηγηθεί την Τρίτη 5/5 επίθεση των ΜΑΤ στους παρευρισκόμενους στην πλατεία Αγ.Ιωάννου με δακρυγόνα και γκλοπ όπως έχει καταγραφεί σε δεκάδες βίντεο, όπως αυτό, και έχει ειπωθεί από δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες. Αφορμή για αυτήν την επίθεση σύμφωνα με την αστυνομία ήταν η μη τήρηση των αποστάσεων από τους παρευρισκόμενους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η δική μας θέση: Η ελευθερία και η δημόσια υγεία πάνε μαζί

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ως Φυσάει Κόντρα αντιληφθήκαμε την σοβαρότητα της κατάστασης και πρώτοι πιέσαμε για απαραίτητα μέτρα από την δημοτική αρχή που να διασφαλίζουν την δημόσια υγεία στην πόλη ενώ καλέσαμε και τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγίες προφύλαξης. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές μας ανακοινώσεις εδώ και εδώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από δική μας πίεση τόσο οι συσκέψεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όσο και τα δημοτικά συμβούλια γίνονται με τηλεδιάσκεψη ενώ ο δήμαρχος οργάνωνε συσκέψεις δια ζώσης. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά για αυτό εδώ.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η δημόσια υγεία και οι πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη. Το αντίθετο! Πρέπει να αλληλοτροφοδοτούνται, κάτι που θεωρούμε ότι έγινε κατά την διάρκεια της καραντίνας, όπου όλοι και όλες μας αυτοπεριοριστήκαμε στα σπίτια μας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αυτούς και αυτές που αγαπάμε και συνολικά την δημόσια υγεία. Το πράξαμε από κοινωνική συνείδηση και όχι από επιβολή. Και έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να το κάνουμε στο βαθμό που είναι απαραίτητο μέχρι να εξαλειφθεί ο κίνδυνος του ιού.

Υπάρχουν όμως και πράξεις, που ενώ γίνονται υποτίθεται στο όνομα της δημόσιας υγείας, στα αλήθεια αποκαλύπτουν τον σκοτεινό αυταρχισμό της εξουσίας. Το να στείλεις τα ΜΑΤ να δείρουν 17χρονα παιδιά επειδή απλά κάθονταν στην πλατεία της γειτονιάς τους, όπως συνέβη το βράδυ της Τρίτης 6/5 και παραλίγο να συμβεί και την Τετάρτη 7/5, είναι αναμφίβολα μια τέτοια πράξη. Μας τρομάζει ακόμα και η σκέψη ότι υπάρχουν υπεύθυνοι που θεωρούν μια τέτοια ενέργεια φυσιολογική.

Είναι λοιπόν δυνατόν να είναι αυτή η λύση που έχει να προτείνει ο δήμαρχος Ζορμπάς και ο υπουργός Χαρδαλιάς; Να στέλνουν τα ΜΑΤ να δείρουν όποιον και όποια βρίσκεται  σε πλατείες; Και γιατί στην πλατεία του Αγ.Ιωάννη συγκεκριμένα; Στην πλατεία Αγίας Παρασκευής (κάτω πλατεία), μερικά μέτρα μακριά, τα απογεύματα μαζεύονται τα διπλά και τριπλά άτομα και μάλιστα και πριν την άρση των μέτρων. Όπως εξάλλου συμβαίνει σε πολλές πλατείες της Αθήνας.

Έγινε κάποια προσπάθεια από τον Δήμο να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, πήγε κάποιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να εκτιμήσει την κατάσταση, να μοιράσει μάσκες και αντισηπτικά και να παροτρύνει να τηρούνται οι αποστάσεις; Άνοιξαν, έστω και με την ελάχιστη διαμόρφωση, νέοι δημόσιοι χώροι στην πόλη που τόσο φαίνεται να έχει ανάγκη; Ο προαύλιος χώρος της Βίλας Ιόλα, το κτήμα Μπέλμπα, το οικόπεδο Ασημακοπούλου; Έγινε κάποια στοχευμένη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν πιθανές αντικοινωνικές συμπεριφορές που συμβαίνουν στην περιοχή μας ή σε άλλες περιοχές; Όχι βέβαια! Απλά στέλνουμε τα ΜΑΤ και όποιον πάρει ο χάρος.

Μήπως εν τέλει αφού οι πλατείες και οι δημόσιοι χώροι γενικά γεμίζουν σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερους δημόσιους χώρους για να διαμοιραστεί ο κόσμος; Μήπως αυτός ο συνωστισμός οφείλεται και σε μια πολεοδομία που έκανε την Αθήνα τσιμεντούπολη και της στέρησε πολύτιμους χώρους πρασίνου και έτσι οι γειτονιές που έχουν κάποιο πράσινο, όπως η Αγία Παρασκευή, γίνονται σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή τους; 

Αυτά δεν είναι δύσκολο να τα σκεφτεί κανείς, αρκεί να έχει την διάθεση. Απλά αυτές οι λύσεις, οι πραγματικές και συγκεκριμένες δεν βοηθούν την ΝΔ στην εξασφάλιση ακροδεξιών ψήφων, και επίσης κοστίζουν! Οπότε η Νέα Δημοκρατία και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο επιλέγει αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει: να σκορπά καταστολή και μισανθρωπιά.

Τα κέρδη των λίγων και η προστασία των ανθρώπων

Δεν έχουμε καταλάβει αν ετοιμαζόμαστε για να ανοίξουν τα μαγαζιά και να υποδεχτούμε τουρίστες ή είμαστε ακόμα σε συναγερμό. Γιατί και τα δύο είναι δύσκολο να συμβαίνουν. Μένουμε λοιπόν να αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο είναι να πείσεις έναν 17χρονο μαθητή ότι είναι κακό να δει 10 φίλους του στη πλατεία όταν ξέρει ότι σε λίγες μέρες θα βρίσκεται με άλλα 80 άτομα στο προαύλιο του σχολείου του. Πόσο εύκολο είναι να πεις σε ένα εργαζόμενο να μη βγει για βόλτα με 2-3 άτομα σε έναν δημόσιο χώρο ενώ καθημερινά παίρνει ένα γεμάτο λεωφορείο για να πάει σε ένα, για παράδειγμα, τηλεφωνικό κέντρο όπως της Teleperformance που μπορεί να εργάζεται δίπλα δίπλα με άλλους 50.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η κυβέρνηση υπό το βάρος της εργοδοσίας αλλά και της οικονομικής κρίσης που έρχεται προτεραιοποιεί το “άνοιγμα της οικονομίας” σε σχέση με τη δημόσια υγεία. Και επειδή, ως συνήθως, δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη αποφασίζει να την φορτώσει στον καθένα από εμάς ατομικά. Τις μονταρισμένες βόλτες στην παραλία Θεσσαλονίκης ακολούθησαν τα άνομα αυτοσχέδια πάρτι στις πλατείες της Αθήνας. Τα ΜΜΕ μπουκωμένα από τα 20 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο γραφείου τύπου της. 

Οι καταστροφές που προκαλεί το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη 5/5. Η ύφεση 10% και οι 160.000 απολύσεις που προβλέπει η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα. Η πλήρης απουσία στήριξης εργαζόμενων όπως στον πολιτισμό. Το ακόμα ανοχύρωτο σύστημα υγείας όπου η κυβέρνηση, αντί να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό όπως ψευδώς υποσχέθηκε, ακόμα και τώρα κάνει περικοπές στις εφημερίες. Η καθοδήγηση της χώρας σε ένα νέο 5ο Μνημόνιο με φόρτωση όλων των βαρών της κρίσης στον εργαζόμενο λαό, δηλαδή σε όλες και όλους εμάς. Όλα αυτά δεν αποτελούν κεντρικό θέμα για τα κανάλια της χώρας. Το πρόβλημα τους είναι οι “αλητήριοι νεολαίοι” της Αγ.Παρασκευής που πίνουν μπύρες.

Ο θλιβερός κατήφορος του δημάρχου Αγ.Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά

Θλιβερή φιγούρα σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο δήμαρχος Αγ.Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς. Με ένα σκεπτικό δυσνόητο, με σκοπό, υποθέτουμε, το ψάρεμα στα θολά νερά των ακροδεξιών ψήφων και την εμπορευματοποίηση της πλατείας, επέλεξε να βγαίνει στα κανάλια καθημερινά με λόγο σχεδόν παραληρηματικό και να παρουσιάζει την περιοχή μας κάτι σαν κινηματογραφικό γκέτο της Νέας Υόρκης. Είτε το θέλει είτε όχι έχει τεθεί επικεφαλής μιας εκστρατείας πανελλαδικής δυσφήμισης της Αγ.Παρασκευής με συνέπειες επιβλαβείς τόσο για τον εμπορικό της κόσμο της όσο και για την πόλη συνολικά. Διογκώνοντας πραγματικά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή μας προέβη σε μια σειρά από ασύστολα ψεύδη. Προχωρώντας αναλυτικά:

  • Δήλωσε ότι η πλατεία η Αγ.Ιωάννη αποτελεί κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. Αυτό όμως που πραγματικά έχει παρατηρηθεί είναι περιστασιακά φαινόμενα χρήσης ινδικής κάνναβης, κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας. Αυτό όμως απέχει έτη φωτός από την εικόνα πιάτσας ναρκωτικών με εμπόρους και λιπόθυμους ανθρώπους που επιχειρεί να παρουσιάσει ο δήμαρχος στα κανάλια.
  • Προχώρησε σε μια λογική λαθροχειρία. Παρουσίασε μεμονωμένες παρέες νεαρών και μη κατοίκων που κάθονται χωριστά και την – κάτω του συνηθισμένου για καλοκαίρι – συνάθροιση στο χώρο ως ένα πάρτι, όργιο ακολασίας οργανωμένο από εμπόρους ναρκωτικών.(!!!) Δεν υπάρχει όμως ούτε ένα βίντεο από αυτό το πάρτι ενώ όλες οι φωτογραφίες και τα επί τόπου ρεπορτάζ μιλούν για χωριστές παρέες που απλά έτυχε να βρεθούν στην ίδια πλατεία. Μπορείτε να δείτε και σχετικό ρεπορτάζ εδώ. Παράλληλα αύξανε τον αριθμό των συμμετεχόντων κατά το δοκούν. Στην αρχή ήταν 100 μετά 200, 400, 500, 1000! Σε τι εξυπηρετούν αυτές οι ευφάνταστες ακροβασίες εκτός από τον να γαργαλούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά μερίδας ψηφοφόρων και ΜΜΕ;
  • Παρουσίασε κατοίκους άλλων περιοχών ως μεταδότες του ιού. Μίλησε για τους κακούς επισκέπτες από τα Σπάτα, το Χαλάνδρι, το Αιγάλεω που έρχονται και καταστρέφουν την πόλη (!!!). Μα καλά δεν καταλαβαίνει ότι τέτοιες δηλώσεις εκτός από καθαρά αντιεπιστημονικές επιτείνουν την δοκιμασία του εμπορικού κόσμου της πόλης; Δεν καταλαβαίνει ότι είναι γελοίο να θεωρεί ότι μια πόλη, κομμάτι ενός ευρύτερου οικιστικού ιστού με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις μπορεί να απομονώσει γεωγραφικά τον ιό; Χώρια που προκάλεσε τις αντιδράσεις των Δημάρχων της Παιανίας και των Σπάτων που με ανακοίνωση τους προειδοποιούν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του όπως μπορείτε να δείτε εδώ.
  • Στις πρώτες μέρες της πανδημίας προχώρησε σε αντιεπιστημονικές δηλώσεις για την μετάδοση του Covid19 μέσω της «θείας κοινωνίας» επικαλούμενος τις σχετικές έρευνες του δασκάλου του γιατρού που αφορούσαν τις πιθανότητες μετάδοσης της φυματίωσης. Μόνο που όπως γνωρίζει και ο ίδιος η φυματίωση είναι νόσος που μεταδίδεται όχι μέσω ιού, αλλά ενός μυκοβακτηρίου (βάκιλος Koch), και ότι η (μη) αντοχή ενός τέτοιου μυκοβακτηρίου στο σχετικά δυσμενές περιβάλλον του κρασιού από το οποίο «παράγεται» η «θεία μετάληψη» δεν προεξοφλεί τίποτα απολύτως σε σχέση με την αντίστοιχη αντοχή του Covid19.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι την Τρίτη 6/5 φώναξε τα ΜΑΤ στη πλατεία και προΐστατο  μάλιστα της επιχείρησης ως άλλος Ιαβέρης. Το είδαμε και αυτό: Τον δήμαρχο να φέρνει τα ΜΑΤ να δείρουν τα παιδιά της πόλης. Βέβαια μόλις είδε τις αντιδράσεις των κατοίκων έκανε τον ανήξερο.

Επιστέγασμα της παράλογης στάσης του δημάρχου ήταν η παρουσία του στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 6.5. Όσο δηλαδή ήταν παρών, γιατί κατά τη διάρκειά του έφευγε σε άλλα δωμάτια για να κάνει δηλώσεις στα κανάλια (!!!).  Ένα δημοτικό συμβούλιο παρωδία καθώς ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις. Μα βέβαια τι να το κάνουμε το δημοτικό συμβούλιο; Επειδή το ψήφισαν οι κάτοικοι της πόλης; Μα όχι, τις αποφάσεις τις παίρνει όλες ο δήμαρχος στα τηλέφωνα του με τους υπουργούς που όπως δηλώνει με έπαρση “εεε τους ξέρω”.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να κατηγορεί τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα τον κ. Οικονόμου, τον κ.Σταθόπουλο και την δημοτική μας σύμβουλο κ. Αλεφαντή για απειλές και άλλα τέτοια φαιδρά. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί την κ. Αλεφαντή ως οργανωτή των “αυτοσχέδιων πάρτυ” και ότι όλοι αυτοί εκεί είναι ‘η παρέα της’ (!!!). Το ότι η ίδια δεν ήταν καν εκεί τις προηγούμενες μέρες (Δευτέρα και Τρίτη) είναι μια λεπτομέρεια που δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Η δημοτική μας σύμβουλος το μόνο που έκανε ήταν να συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο από τον χώρο της πλατείας δείχνοντας με την κάμερα του κινητού της τι πραγματικά συνέβαινε. Καμία πιάτσα, κανέναν πάρτυ μόνο οικογένειες και νέοι να κάθονται. Αυτό είναι που τόσο ενόχλησε τον κ.Ζορμπά! Τόσο που δεν της επιτράπηκε καν να μιλήσει επί προσωπικού όταν ο δήμαρχος την κατηγόρησε με ψεύδη. Τόσο που της έκλειναν το μικρόφωνο!

Όλα αυτά θα ήταν απολύτως γελοία αν δεν οδηγούσαν σε στοχοποιήση της συντρόφισσάς μας από μερίδα ΜΜΕ όπως τα “Παραπολιτικά”, το “thetoc.gr” και το “Πρώτο Θέμα”. Τα οποία αναζήτησαν το προφίλ της στο Facebook και στο Instagram, υπέκλεψαν και δημοσίευσαν προσωπικές της φωτογραφίες και την παρουσιάζουν ως “οργανωτή αντάρτικου” και “αυτοσχέδιων πάρτυ” και ως εκείνη που “θα μας κλείσει στο τέλος όλους ξανά στα σπίτια μας.” Προφανώς απέναντι σε όλο αυτό επιφυλασσόμαστε με κάθε δικαίωμα που μας δίνει ο νόμος.

Για αρχή απαιτούμε από τον κ.Ζορμπά δημόσια γραπτή του τοποθέτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια και θα ζητά συγνώμη από την κ. Αλεφαντή και το σχήμα μας. Δεν γίνεται προκειμένου να ξεφύγει από το χάος που ο ίδιος δημιούργησε να στοχοποιεί κατοίκους της πόλης, δημοτικούς συμβούλους και δημοτικά σχήματα.

Το δέντρο και το δάσος. Μια πόλη για όλους μας.

Αν κάτι πρέπει να μας μείνει από όλο αυτό είναι ότι κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν λύνουν τα ΜΑΤ και η καταστολή. Η υγεία και η ελευθερία είναι πράγματα αδιαπραγμάτευτα. Μόνο όλοι και όλες μαζί με την υπεύθυνη και αγωνιστική μας στάση μπορούμε να τα διασφαλίσουμε. Κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τις επόμενες μέρες και στην πλατεία Αγ.Ιωάννου. Κάνοντας την προσπάθεια με τις δυνάμεις που μας αναλογούν να τηρούνται μέτρα ασφαλείας χωρίς να καταφεύγουμε στα ΜΑΤ και την καταστολή. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και ο δήμαρχος.

Και αν κάτι πρέπει να μάθουμε απ’ όλο αυτό είναι ότι οι δημόσιοι χώροι είναι πολύτιμοι. Οι κάτοικοι της πόλης βρήκαν σε αυτούς τον χώρο να μιλήσουν, να συναντηθούν, να νιώσουν ελεύθεροι. Χρειαζόμαστε περισσότερους. Το να τους γεμίσουμε τραπεζοκαθίσματα δεν είναι λύση. Ούτε για τους κατοίκους ούτε για τους καταστηματάρχες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη και πάλι στο κάθε μαγαζί να γεμίσει τα τραπέζια του. Με το οικονομικό κλίμα όμως που διαμορφώνεται και με τον τουρισμό να καταρρέει όλο αυτό μοιάζει με “παρηγοριά στον άρρωστο”. Ο κλάδος της εστίασης χρειάζεται άμεση οικονομική στήριξη ξεκινώντας από τους εργαζόμενους του που έρχονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Έχουμε βαθιά πίστη ότι όλα τα προβλήματα μπορούμε να τα ξεπεράσουμε συλλογικά. Με δημοκρατία, αγώνα και ενσυναίσθηση. Ενσυναίσθηση ότι οι δημόσιοι χώροι είναι ελεύθεροι και ότι μαζί με την ελευθερία έρχεται και ο σεβασμός. Είτε αυτό σημαίνει το να μη κάνεις φασαρία όταν ο γείτονας κοιμάται, είτε το να μη πετάς τα σκουπίδια σου κάτω, είτε να διεκδικείς την παρουσία σου στον δημόσιο χώρο. Να δημιουργήσουμε μια πόλη που μας χωράει όλες και όλους.

Αυτός θα είναι ο οδηγός μας τις επόμενες μέρες. Να συνδυάσουμε την υγεία των συμπολιτών μας με τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες και να ενωθούμε μαζί στον αγώνα απέναντι στο μέλλον φτώχειας και ανεργίας που θέλουν μας επιβάλλουν.

Μα τι είναι το “Φυσάει Κόντρα στην Αγ.Παρασκευή”;

Πολλά ειπώθηκαν για το δημοτικό μας σχήμα και τη δημοτική μας σύμβουλο. Το “Φυσάει Κόντρα” δεν είναι η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αγ.Παρασκευή όπως μας παρουσιάζουν. Είναι ένα ανεξάρτητο δημοτικό αριστερό σχήμα που λειτουργεί με άμεση δημοκρατία και εναλλαγή στις αιρετές θέσεις. Συσπειρώνει πλήθος κατοίκων της πόλης, μέλη της αριστεράς από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Λαϊκή Ενότητα, την ΔΕΑ, την Αναμέτρηση, το Κομμουνιστικό Σχέδιο, τον Συντονισμό Κομμουνιστικών Δυνάμεων, τη Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά αλλά και πολλούς και πολλές ανένταχτους και ανένταχτες. Είμαστε παρόντες στα κοινά της πόλης από το 2014 που δημιουργήθηκε το σχήμα και στους αγώνες της εδώ και δεκαετίες. Οι διαδικασίες μας είναι ανοιχτές σε όποιον κάτοικο αντιλαμβάνεται την ανάγκη αντίστασης και μπορεί να μας στείλει στη σελίδα μας στο Facebook ή στο email ([email protected]) μας για να συμμετέχει.

Όσο για την στοχοποίηση της συντρόφισσας μας Μελίνας Αλεφαντή. Δεν είναι μόνη της. Είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη στάση της που δεν αποτελεί παρά προβολή και της δικής μας συλλογικής στάσης. Μπορεί να μην έχουμε κανάλια εμείς αλλά έχουμε ο ένας τον άλλον και η μία την άλλη. Αν τα βάζετε μαζί της, τα βάζετε με όλους και όλες μας. Δεν χρειάζεται να μας ψάχνετε, μπορείτε να απλά να ρίξετε μια ματιά στο ψηφοδέλτιο μας αλλά και στις δεκάδες δηλώσεις στήριξης που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Δύναμη σε όλους και όλες.

Η ζωή θα νικήσει!