Ραδιομαραθώνιος ενάντια στη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Παρασκευη 24 Απρίλη πρόγραμμα ενάντια στη ψήφιση ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό εφήμερων οικονομικών συμφερόντων.

Πηγή: https://kanenasmonos.org/

Οι ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη των εταιρειών.

Η μάχη απέναντι στην πανδημία είναι μάχη υπεράσπισης της ανθρώπινης ζωής. Η μάχη ενάντια στην εμπορευματοποίηση της φύσης και των περιβαλλοντικών καταστροφών είναι μάχη για τις ζωές μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νοσμοσχεδίου.

Όλοι και όλες μαζί να προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον απέναντι στα κέρδη των εταιρειών!

Υπογράψτε το ψήφισμα εδώ.

Πρόγραμμα:

Στις 15:00 και στην εκπομπή Χωρίς Μάσκα, ο Στέλιος Φ. φιλοξενεί στο μεσημεριανό μαγκαζίνο τον Νίκο Σίμο (Δασολόγο), τη Ροδούλα Κωνσταντινίδου (Περιβαλλοντολόγο) και τον Ηλία Ταρναρά (Μηχανικό Υδραυλικών Έργων) προκειμένου να φωτίσουν τις συνέπειες του Ν/Σ αναφορικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, τα δάση & τα ποτάμια.

Συνεχίζουμε στις 16:00 στο Blues Brothers με τον Λευτέρη & Χρήστο Α. σε μια εκδρομή στη Χαλκιδική, όπου συναντούν τη Μαρία Καδόγλου από το Παρατητητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και συζητούς για το Ν/Σ και (φυσικά) για τις Σκουριές.

Στις 17:00 ο Νίκος Ν. στην εκπομπή Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, συνομιλεί με τον Σπύρο Ψαρούδα (Περιβαλλοντική Οργάνωση “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”) και τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο (Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων) για τις προβλέψεις του Ν/Σ για τις ΒΑΠΕ (Αιολικά, Υδροηλεκτρικά, Φωτοβολταϊκά).

Στις 18:30 ακούμε τα Διεθνή Νέα, ένα ένθετο με ειδήσεις από όλο τον κόσμο που ξεχώρισαν.

Ο Χρήστος Τ. και Τα Νέα των από κάτω, παίρνει τη σκυτάλη στις 19:00, και υποδέχεται στον αέρα του Karantina Social τον Πέτρο Κακούρο για να φωτίσουν τις διατάξεις του Ν/Σ σχετικά με τις ζώνες NATURA & τους φορείς διαχείρισης.

Στις 20:00 η Κυριακή Κ. στην εκπομπή Φύρδην Μίγδην κουβεντιάζει με τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό & μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων & τους περιβαλλοντικού  Δικτύου Αθήνας.

Τέλος, στις 21:00 η Mrs. Tambourine Woman (aka. Μιχαέλα Τ.) κλείνει τον ραδιομαραθώνιο με “Songs from the Wood” και ανάλυση πτυχών του Ν/Σ από τον Άκη Ζαρκαδούλα.