7 Απρίλη – Ημέρα Δράσης για την υγεία

Με πολύμορφες δράσεις οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία σπάνε τη σιωπή τους και απαιτούν στήριξη στο ΕΣΥ

Με αφορμή και την παγκόσμια μέρα υγείας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρα οργανώνουν πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγείας. Με συμβολικές δράσεις δηλώνουν την ανάγκη ενίσχυσης τους ΕΣΥ!

Η ΟΕΓΝΕ, Ομοσπονδία των νοσοκομείακών γιατρών δηλώνει στο κάλεσμα της

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Καλούμε τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και με άλλα Σωματεία, Φορείς, Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, συνεντεύξεις τύπου.

  • Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Την στήριξη τους δηλώνουν τα σωματεία των γιατρών ανά την Ελλάδα, ενδεικτικά αναφέρουμε: Λήμνος, Ζάκυνθος, Λάρισα, Μαγνησία, Λευκάδα, Δράμα αλλά και στην Αθήνα (Ευαγγελισμός, Ασκληπιό Βούλα)

Τον αγώνα στηρίζουν και δεκάδες σωματεία όπως ενώσεις εκπαιδευτικών, σύλλογοι συνταξιούχων, σωματεία του ιδωτικού τομέα όπως των εργαζομένων στα Public, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και αλλα.

Οργανώνονται επίσης παράλληλες δράσεις από πολίτες που θέλουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές:

  • Τα Λέμε Μπαλκόνι, στις 21:00 οι καμπάνιες “Μένουμε Ενεργοί”, “Κανένας μόνος/καμία μόνη” και “Μετά θα λογαριαστούμε” καλούν τον κόσμο να βγεί στο μπαλκόνι και να κάνει τη φώνη του να ακουστεί. Ανοίγουμε τους φακούς μας, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα και το δημοσιεύουμε με τα hastags #oxistapsemata #στηρίζουμετοΕΣΥ
  • Στις 19:30 η καμπάνια “Κανένας μόνος/καμία μόνη” σε συνεργασία με το Omnia TV οργανώνουν live θεματική online εκδήλωση σχετικά με την “Πανδημία και τον αγώνα για ζωή του υγειονομικού προσωπικού” συντονιστείτε