Απεργία Πείνας από τον κρατούμενο Β.Δημάκη

Ο Β.Δημάκης προχωρά σε απεργία πείνας μετά την εκδικητική μεταγωγή του στα Γρεβενά μακρία από την Νομική Αθηνών όπου σπουδάζει.

Η κυβέρνηση εκδικείται τον Βασίλη Δημάκη, διότι συμμετείχε στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις 15.4 ενάντια στις συνθήκες κράτησης εν μέσω πανδημίας. Τον μετέφερε παράνομα στα Γρεβενά από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται διότι σπουδάζει στη Νομική Αθηνών και κάνει χρήση εκπαιδευτικών αδειών. Ξεκινά σήμερα απεργία πείνας με αίτημα του την επιστροφή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Είχε κάνει και παλαιότερα απεργία πείνας, την άνοιξη του 2018, καθώς ενώ είχε πετύχει στη Νομική μέσα από την φυλακή δεν του επέτρεπαν να κάνει χρήση των εκπαιδευτικών αδειών με την τότε κυβέρνηση τελικά να υποχωρεί.

Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωση του το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων:

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ κρατούμενος και αριστούχος φοιτητής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής, μετήχθη παράνομα από τις φυλακές Κορυδαλλού (όπου βρισκόταν για να είναι κοντά στην σχολή του και να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα του κάνοντας χρήση του θεσμού των εκπαιδευτικών αδειών) στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών και συγκεκριμένα στα κελιά πειθαρχικής απομόνωσης, χωρίς να έχει κατηγορηθεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα.

Ο πραγματικός λόγος είναι η συμμετοχή του στους ειρηνικούς αγώνες των κρατουμένων, ενάντια στην απραξία της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας Covid19 και την άρνηση της να πάρει μέτρα για να προστατέψει την ζωή χιλιάδων κρατούμενων.

Ο Βασίλης Δημάκης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Αν το αίτημα του δεν δικαιωθεί μέχρι την Κυριακή θα κλιμακώσει τον αγώνα του προχωρώντας σε απεργία Δίψας.

Ηθικοί αυτουργοί σε αυτό το έγκλημα που επιχειρείται δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα η ηγεσία του υπουργείου Προ.Πο (στο οποίο με νόμο έκτρωμα υπάγονται πλέον οι φυλακές αντί του υπουργείου Δικαιοσύνης) και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.